Poděkování

Pachollini, 20. června 2005, 21:30

Asi před čtrnácti dny měly Seky první narozeniny. Nějak jsem to prošvihnul, ale na dobrou věc není nikdy pozdě. Rád bych při této slavnostní příležitosti poděkoval všem autorům, jejichž software mohu bezplatně používat. Ať už ho poskytují zdarma z jakýchkoliv důvodů, mně je velmi k užitku a jsem jim za to vděčný.

Tak tedy, moc děkuji všem tvůrcům následujících programů, které mi k plné spokojenosti (alespoň většinou, ale za tu cenu si přece nebudu stěžovat) slouží:

Mozilla Firefox
Firefox jistě netřeba představovat, pro mne jako tvůrce webových stránek je naprostou nezbytností, zejména v kombinaci s rozšířeními DOM Inspector, Live HTTP Headers, JavaScript Debugger (Venkman), Web Developer Toolbar a mnoha dalšími.
OpenOffice.org
Balík kancelářských programů, verze 2 mne nedávno příjemně překvapila hezkým vzhledem, možností „přilepit“ stylistu a hodně vylepšenou prací s databázemi. Ještě kdyby tak OpenOffice okopírovala okno vlastností z Lotus SmartSuite 96...
PSPad
Vynikající český editor, ve kterém se odehrává větší část mého kodérského snažení.
XMLMind XML Editor
Skvělý editor pro tvorbu delších (nejen) HTML dokumentů, ideální kompromis mezi WYSIWYG a plnou kontrolou nad kódem.
K-Meleon
Šikovný, rychlý a plně konfigurovatelný prohlížeč, který většinou používám při brouzdání webem.
ZoneAlarm
Chrání mi počítač před všelikou nepříjemnou havětí.
Skype
Výborná aplikace, díky níž si krom hovorů zdarma můžu volat z Rakouska do Čech kdykoliv se mi zachce a vyjde mě to levněji, než kdybych volal ze své pražské telekominické pevné linky. (Kterou jsem navíc stejně na podzim zrušil.)
Miranda IM
Kecátko pro ICQ, Jabber, MSN, Yahoo, IRC, AIM. Plná spokojenost.
XML Cooktop
Můj oblíbený editor XSL stylů. Dal by se sice ještě dost vylepšovat, ale i tak je to za tu cenu nejlepší nástroj, na který jsem narazil.
Irfan View
Bleskurychlý šikovný prohlížeč obrázků.
Yankee Clipper
Výborný prográmek pro práce s clipboardem. (Hlavně doplňuje historii – věc, kterou bych jaksi samozřejmě čekal od OS...)
WinAmp
Starý, dobrý, nepřekonaný.
Novell NetDrive
Užitečná utilitka, která umožní namapovat FTP účet jako disk. (No, nebudu se ptát, proč to neumí samotné Windows.)
Fabsoft Cool Ruler
Fajn pravítečko pro měření rozměrů na obrazovce.
Šablotron
Můj oblíbený XSLT procesor. Na hochy ze Zázvorového společenství jsem jako Čech určitě hrdější, než na ty, co, jak říkával profesor Machovec, honí kramflek holí po ledu.
DBTools Manager Professional
Alternativa k MySQL Control Centru (a hlavně k PHP MyAdminu, který mi nikdy srdci nepřirostl), umí všecko možné s databází a navíc i vzdálené připojení přes webovou komponentu, pokud webhosting neumožňuje vzdálené připojení přímo k databázi.
Apache web server
Skvělý webový server, co dodat.
MySQL databáze a MySQL Control Center
Databáze, na které beží skoro všecky webové aplikace, co jsem kdy napsal.
PHP
Serverové skriptování, které je motorem úplně všech webových aplikací, co jsem kdy napsal.

Uf, programy na Palma si nechám na jindy ;-) Stejně jsem určitě někoho zapomněl.

Děkuji také všem čtenářům za přízeň, kterou věnují čtení těchto seků.

Co vy na to?

[1] Novell NetDrive

Jakub Vrána, 21. června 2005, 09:44 http://php.vrana.cz/

Díky za tipy na zajímavé programy. Novell NetDrive se už ze stránek Novellu nedá stáhnout: odkaz nefunguje a vysvětlení je na http://www.novell.com/coolsolutions/qna/999.html

Jestli to správně chápu, tak SouthRiver WebDrive vznikl ze stejného základu jako Novell NetDrive a Novell ho teď nesmí nabízet ke stažení. Různých verzí tohoto programu jsem našel několik, ale která je aktuální, to nevím.

Proto se alespoň zeptám - má NetDrive podporu SFTP?

[2] NetDrive

Pachollini, 21. června 2005, 10:46

Aha, no vida, já nejprve našel WebDrive, a když mi vypršel trial, zjistil jsem, že tu samou funkčnost poskytuje NetDrive, který je podle všeho zdarma. Mylím, že SFTP neumí. Moje verze má číslo 4.1.862 a novější jsem nikde neviděl.

[3] A my přecházíme na MS

Robert Němec, 21. června 2005, 11:23 http://www.robertnemec.com/optimalizace-pro-vyhledavace-seo/

Přiznám se, že moje firma se blíží finálnímu rozhodnutí nakoupit za dost velké peníze software od MS. Nabízeli nám i Novell, ale vyšel finančně jenom o něco laciněji a neumí tolik věcí jako software MS (např. Business Contact Manager je úžasný). Především nám jde o řízení projektů.

Ale to mapování FTP účtů vypadá dost dobře. Proč to nemají Windows? :-(

Aktuální Seky

.