První sek

Pachollini, 5. června 2004, 17:47

Už delší dobu jsem si říkal, že bych měl zase začít psát, aby se mi neztrácely a nemizely nápady. Aby se neztrácely tím, že je nepromyslím a nedomyslím, nedám jim určitější tvar a nedotáhnu do nějaké zajímavé podoby. A aby nemizely v zapomnění, kde beztvaré a nehotové myšlenky končí velmi snadno.

A taky jsem si říkal, že bych měl zkusit, jestli ještě vůbec umím psát, jestli věci, které mě během dne napadají, dokážu v textu zformulovat tak, abych s nimi byl spokojen. Mám pocit, že v řeči se mi to poslední dobou nějak nedaří, že jsem tak posedlý tím, abych přesně vyjádřil, co si myslím, že to pak ze mě leze jak z chlupatý deky a nic kloudného nakonec neřeknu.

A taky rád čtu dobré blogy, protože jsou pro mne jako webdesignéra poslední dobou jednoznačně nejhodnotnějším zdrojem informací, následovány odbornými internetovými periodiky. Tuhle jsem si cestou domů koupil Chip a od té doby nedám na blogy dopustit, protože v tom Chipu nebylo vůbec nic, co by mě zaujalo, nic, co by nebylo měsíc před tím někde na netu a navíc jsem za něj vypláznul stovku.

Jenomže jak pořád dělám weby, nemám moc čas a ani chuť budovat k tomu ještě nějaké v tom volnu, co mi zbývá. Takže jsem to pořád odkládal, až jsem byl začátkem května pár dnů v posteli s nějakým virem (ani W32.wormX ani AIDS, prostě nějaká chřipka) za tu dobu jsem položil dobrý základ malému publikačnímu pidisystémku, ale už mi nezbyl čas a síly dát to všechno na web a hlavně něco napsat.

Až teď, když jsem si přečetl na Itervalu.cz článek Pavla Růžičky „ Vyčištění tabulky z MS Wordu v MSIE JavaScriptem“, řekl jsem si, že na tohle už konečně musím zareagovat. A tak jsem sedl, dodělal design, abych se za něj nemusel stydět, a napsal první sek. Byla to pěkná fuška, věty mi nešly přes pysky a nejsem si jist, zda výsledek není moc banální pro profíky a moc pokročilý pro začátečníky, ale nakonec mě to dost bavilo.

A tak tedy píšu, uvidíme, co z toho bude.

Co vy na to?

[1] Keep going and I will be coming back

Lap, 16. června 2004, 21:28 http://www.spacebloom.net

Pachollini,

přeji hodně energie na tvořivé psaní. Ze zkušenosti vím že na netu více či méně chybí perspektiva filozofů, takže doufám že to napravíš. Těším se na seky 'Kant and JavaScript' či 'Kritika speleologických GPS applikaci z pohledu Platoa'.

Na další sek se těší Lap.

Aktuální Seky

.